FAQ


this year the Day of Architecture will take place on 19 and 20 June 2020.

De Dag van de Architectuur wordt georganiseerd door OMI Rotterdam. We zijn daarnaast onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand en Rotterdam Festivals.

We hebben dit jaar extra activiteiten in de buitenlucht gepland en bieden alleen rondleidingen aan op plekken waar hier genoeg ruimte voor is. Om die reden zitten er dit jaar geen bezoeken aan woningen in het programma. Dit jaar hebben we geen centrale informatiebalie waar je tickets kunt kopen en werken wij met een beperkte crew tijdens het weekend. Reserveer dus vooraf je plaats. Er staat altijd aangegeven waar de tour of wandeling van start gaat (zowel op de website als op het ticket). Uiteraard gelden op 19 en 20 juni dezelfde regels als overal in Nederland: houdt 1,5 meter afstand van anderen, blijf thuis bij klachten, hoest en nies in de elleboog. Om elkaar extra de ruimte te geven, hanteren wij dit jaar kleinere groepen. In verband met de veiligheid van bezoekers, gidsen en vrijwilligers, vragen we u om instructies op te volgen en rekening te houden met elkaar. Zo maken we er samen toch een mooi evenement van!

Wij zijn onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand, waarbij alle festivals in een heel weekend plaatsvinden. Ook kunnen we zo nog meer gebouwen voor jullie openstellen! Omdat 'De Dag' al sinds 1985 bestaat, hebben we ervoor gekozen de naam niet te veranderen.

Als er een ticketlink onderaan de pagina staat, kun je reserveren voor een onderdeel.

We werken bij de Dag van de Architectuur dit jaar met zes gebieden. Staat jouw gebouw hier in of in de buurt? Neem dan vooral contact met ons op via het contactformulier!