3 tips voor zaterdag 19 juni

17 juni 2021

Tijdens de Dag van de Architectuur kun je genieten van een complete architectuurreis door Rotterdam. Dit jaar is er speciale aandacht voor zes gebieden die nu in ontwikkeling zijn. Samen bieden ze een dwarsdoorsnede van de Rotterdamse architectuur en stadsontwikkeling. Nog geen keuze kunnen maken, hier zijn paar tips voor zaterdag 19 juni.

Kijk mee door de ogen van;

Architect Cees van der Veeken die vertelt over het ontwerp voor het Stadionpark, waar OMA en Lola Landscape Architects samen aan werken. Hij vertelt over de plannen, de stedelijke- en landschappelijke ontwikkeling in dit gebied.

Architectuurhistoricus Simone Rots met een verhaal over de cultuurhistorie en toekomstplannen van de Delftsestraat bij de Independent School for the City, waar zij verder ook nog uit zal weiden over de rol van hun school bij de nieuwe ontwikkelingen van deze bijzondere straat.

En hoe zit het eigenlijk met de kap van de platanen op het Delftseplein? Als je je altijd al hebt afgevraagd wat de betekenis is van deze jaren oude bomen in de huidige stad, komt ecoloog André de Baerdemaeker je alle antwoorden vertellen tijdens het bijbehorende natuurhistorisch verhaal in de Delftse Poort.