3 x op pad met de architect!

9 juni 2019

Ontmoet de architecten van DvdA19

De Dag zou de Dag niet zijn als er niet op z’n minst een paar specials waren voor de hardcore architectuurliefhebbers! Daar tippen we drie momenten waarin je, verspreid over het weekend van 15 en 16 juni, verschillende iconen kunt leren kennen aan de hand van hun ontwerpers


The Red Apple met Han van den Born

Op zaterdag 15 juni maken we een architectuurwandeling door het Maritiem District. Onderweg kom je alles te weten over de markante The Red Apple. Extra bijzonder is het bezoekje aan de woning van KCAP-architect Han van den Born. Han zelf geeft daar toelichting op het ontwerp van de rode woontoren en over de ontwikkeling van het Maritiem District, waar KCAP al in 1996 een slim gebiedsplan voor ontwierp, dat nog steeds het uitgangspunt vormt voor de nieuwe woontorens.

Tickets voor deze wandeling kosten € 6,50 en boek je hier.

Het Lloydkwartier met Robert Winkel

Op zondag 16 juni kun je ook mee uit wandelen in het Lloydkwartier. Veel in deze buurt herinner aan het maritieme verleden van dit oude havengebied. Zo zijn een hoop oude loodsen getransformeerd tot hypermoderne bedrijfspanden en woonhuizen. Om 11.00 uur is er een tour met architect Robert Winkel zelf, de energieke voorman van Mei architects and planners, die onder meer de herbestemming van de Schiecentrale en het Jobsveem op hun naam hebben staan. Een echt buitenkansje om alle ins en outs  te horen van de expert zelf!

Tickets voor deze wandeling kosten € 6,50 en boek je hier.

WEST 399 met Nanne de Ru

Aan de Westzeedijk stond op nummer 399 een monumentaal, maar totaal verwaarloosd kantoorgebouw. Toen Powerhouse Company het pand als antikraak-huurder betrok, zag oprichter Nanne de Ru de potentie. Hij nam het initiatief om het gebouw te transformeren van een overheidscomplex tot een pand vol luxe en veelzijdige appartementen: het huidige WEST399. Op zondag 16 juni vertelt architectuur Nanne de Ru je tijdens de Dag van de Architectuur alles over de herontwikkeling van het gebouw. Extra leuk: je kunt aansluitend een bezoekje brengen aan het penthouse van WEST399!

Tickets voor dit programmaonderdeel kosten € 3,- en boek je hier.