3 x Zuid door de ogen van…

19 juni 2021

Wil je meer te weten komen over de historie en transformatie van de Fenix loods I? Robert Winkel van Mei Architecten neemt je mee in het verhaal erachter en bespreekt ook de community die met dit project is gerealiseerd. Het monumentale pand is uitgebreid met een indrukwekkende constructie met 212 nieuwe loftwoningen en het project ontving tal van prijzen waaronder de Rotterdam Architectuurprijs.

Als je benieuwd bent naar het ontwerp voor Hart van Zuid en de grootse transformatie die het centrum van Zuid momenteel ondergaat, kan Hans Goverde van Kraaijvanger Architecten je daar alle informatie over verschaffen tijdens een presentatie over de ontwikkeling van dit gebied.

Om verder in de wondere architectuur van Zuid door te rollen, kan je deelnemen aan een rondje door de huiskamer van Hart van Zuid. Verschillende gastsprekers van zowel theater Zuidplein als de Arttenders vertellen je meer over de culturele ontwikkelingen en de betekenis van Zuid als ontmoetingsplek. Daarna word je vanaf de hal van theater Zuidplein meegenomen op minitour naar het Van Swietenhof, een verborgen parel in het Hart van Zuid.