4 x Rotterdam Zuid tijdens de Dag van de Architectuur

28 augustus 2020

Dit jaar hebben wij ons evenement verplaatst naar 12 en 13 september. We werken in dat weekend samen met onze vrienden van de Open Monumentendag Rotterdam, waardoor we een mooi programma hebben kunnen samenstellen – van klassieke monumenten tot moderne architectuur! Dit jaar is er een stevige focus op Rotterdam Zuid, waar zoveel moois te ontdekken valt.

Van 6 t/m 13 september vindt ook weer het te gekke street art festival Pow!Wow! plaats in de Afrikaanderwijk.  Naast maar liefst vijftien schilderingen in de buitenruimte kun je ook de nieuwe 55X5 pop-up expositie bezoeken. Daarvoor krijgen vijf kunstenaars vijf dagen de tijd en 55 spuitbussen met verf; verder is er carte blanche. Met ieder een vertrek in een leegstaand pand mogen ze doen wat ze willen. Tijdens de werkperiode van de kunstenaars kun je ook tours volgen langs de works-in-progress, zie link hieronder.

Op het Afrikaanderplein kun je op 12 en 13 september met Open Monumentendag ook op bezoek bij de Botanische Tuin Afrikaanderwijk, naast de mooie Kocatepe moskee (oorspronkelijk een ontwerp van Ad van der Steur). Je kunt hier reserveren.

Wij organiseren daarnaast een bezoekje aan het Gemaal op Zuid aan de andere kant van het Afrikaanderplein Рhier kun je het verhaal horen van de bijzondere Afrikaanderwijk Coöperatie. Binnenkort te reserveren op onze pagina Tours.

Nog geen genoeg van Zuid? Download dan een van de wandel- of fietsroutes van e Open Monumentendag, zoals de scholenroute, waarbij je langs een groot aantal bijzondere schoolgebouwen komt op Zuid!