4 x Tips

7 september 2020

Twijfel je nog wat je dit weekend gaat doen met de Dag van de Architectuur en de Open Monumentendag in Rotterdam? We zetten een paar tips voor je op een rijtje!

Wat dacht je van een tour door het HAKA gebouw? Dit bijzondere stukje industrieel erfgoed staat op dit moment nog leeg, waardoor je alle details goed kunt bekijken! Het gebouw is op beide dagen ieder uur te bezoeken. Tickets boek je hier.

Het wordt mooi weer dit weekend, dus genoeg ruimte voor activiteiten in de buitenlucht! Als je net bij het HAKA gebouw bent geweest kun je doorfietsen naar AVL Mundo, de thuisbasis van Atelier van Lieshout. Hier start de fietstour door het M4H gebied, een van de spannendste gebieden in ontwikkeling! Je hoort niet alleen alles over het gebied, maar komt ook langs de sculpturen van Joep van Lieshout die een beeldenroute vormen. Tickets kun je hier vinden.

Wil je graag het verhaal horen van architecten zelf? Op zaterdagmiddag kun je terecht bij het jonge bureau ArchitectuurMAKEN, die je vertellen over hun circulaire manier van bouwen! Je kunt hier een gratis plekje reserveren.

Zin in een anders dan anders tour? Ga op pad met architect Sven Jansse, die je Het Nieuwe Instituut op een hele andere manier laat zien: een rondleiding óm het gebouw, waarbij je de rafelranden van het Museumpark ontdekt. Boek je plekje hier.