4 x Wandelen

1 september 2020

Ben je geïnteresseerd om meer te horen over de ontwikkeling van een bepaald gebied van Rotterdam, de geschiedenis of de nieuwbouw die er aan komt? Lijkt het je prettiger om in corona-tijd lekker buiten op pad te gaan? In dat geval is een wandeling tijdens de Dag van de Architectuur misschien wat voor jou! Dit jaar hebben we er extra veel.

Zo kun je op pad in het Baankwartier – misschien een wijk waar je nog niet zo veel van weet, maar wist je dat hier prachtige wederopbouwpanden staan? Zoals het Oogziekenhuis, en het gebouw van Theater Rotterdam. Ook zijn er hier veel spannende plannen voor hoogbouw.

Of ben je benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren in de Rijnhaven, nu net het nieuwe masterplan is gepresenteerd? Je hoort er alles over bij het Rondje Rijnhaven!

Ook het Maritiem District, waar we veel aandacht aan besteden vanwege de bijzondere historie én de continue nieuwbouw, kun je weer bezoeken. Dit jaar met Platform Wederopbouw, die naast een tentoonstelling over het Maritiem District die tijdens het weekend van de Dag van de Architectuur open gaat ook een wandeling verzorgd.

En last but not least hebben we een wandeling die een recent icoon van OMA combineert met een Rotterdamse klassieker; ga mee wandelen van het Timmerhuis naar het Witte Huis, waar je ook het dak mag bezoeken!