5 x kidsproof genieten van de Dag

10 juni 2019

Kids & architectuur: het kán in Rotterdam!

Voor iedereen die graag de Dag van de Architectuur wil bezoeken, maar bang is dat hun kinderen al snel verveeld raken van al die serieuze gebouwen: think again! Speciaal voor de jongste stadsbewoners hebben we deze editie een prachtig kidsprogramma gemaakt. Zo kun je met je hele familie genieten van de bijzondere gebouwde omgeving in vier focusgebieden in het centrum van Rotterdam.

De WMDC-Kindertour

Bij muziekpodium Grounds (WMDC) gaan we op zaterdag 15 juni op muzikale reis van oud naar nieuw, van onder naar boven en van binnen naar buiten. We bezoeken Brazilië op zolder, horen Jazz op het balkon en zoeken muziekinstrumenten uit allerlei landen. Ga mee op onderzoek, follow the music. Onderweg leer je hoe je een oud gebouw verandert in een jong gebouw. Deze kidstour is ontwikkeld in samenwerking met de Cultuurschool en is voor bezoekers van 7 tot 12 jaar. Ouders kunnen in de tussentijd mee op een gratis rondleiding door volwassenen door het WMDC.

Tickets voor het kinderprogramma kosten € 3,- en boek je hier.

Sci-fi op de Culture Campsite

Wat is dát nou allemaal? Op voormalig bedrijventerrein De Kroon vind je een bijzondere verzameling kunstige architectuurobjecten, waar je ook nog eens in kunt slapen! Sommigen lijken wel ufo’s die vanuit de ruimte in Rotterdam zijn neergestreken. Deze Culture Campsite is leuk voor jong en oud. Breng een bezoekje op de bonnefooi en verbaas je samen over de bijzondere vormen van de ‘pods’ óf pak het helemaal goed aan en boek een overnachting.

Kijk voor meer info op de webiste van de Dag of op die van de Culture Campsite.


Kindertour door het Maaspodium

Ga mee op een theatrale kinderrondleiding door de geheime gangen en achter de schermen van het Maaspodium. We maken een tour door een wonderlijk gebouw in een gebouw! Ben je nu in een oud pand of is het gloedje nieuw? We zoeken het podium, kijken achter de schermen, snuffelen in verborgen ruimtes en spelen op zolder. Dit programma wordt gemaakt in samenwerking met De Cultuurschool en is leuk voor kids van 7 tot 12 jaar. Ouders kunnen wachten in de foyer of in de tussentijd een ander gebouw in de buurt bezoeken.

Tickets voor het kinderprogramma kosten € 3,- en boek je hier.


Varen op de CityCruise Special

Terwijl de kinderen gelukkig zijn door het feit dat ze op een boot zitten, geniet jij ondertussen van een tour over de architectuur van de skyline van Rotterdam: zij blij, jij blij! De vaart met de Tenders is de ideale combinatie van een ontspannen vaartochtje en een interessante rondleiding. Stap aan boord van de Tenders, de oude sleepbootjes van het beroemde ss Rotterdam en beleef de stad op een heel andere manier.

Elke boottocht duurt een uurtje. Tickets kosten € 13,50 en boek je hier.


Afdalen in de Erasmusbrug

Dit is er eentje om samen met je puberkroost te ontdekken! Wat is er spannender dan afdalen in donkere kelders om het ondergrondse leven van je eigen stad te verkennen? Tijdens de Dag van de Architectuur bezoek je onder leiding van een professionele gids de kelder van de Erasmusbrug. Hier hoor je alles over het ontwerp, neem je een kijkje in het grootste en zwaarste basculemechanisme van West-Europa en leer over je de ins en outs van de ingenieuze techniek.

Let op: vanaf 16 jaar! Tickets voor deze spannende afdaling kosten € 5,- en boek je hier.