Boijmans Hillevliet

De voormalige Ambachtsschool Hillevliet, in de volksmond de ‘Oude Technische School’, stamt uit 1928 en is een ontwerp van architect J.P. Stok. Het gebouw heeft altijd een schoolfunctie gehad. Het statige karakter is in de jaren 80 behoorlijk aangetast door de bouw van gymzalen op/in plaats van het oorspronkelijke dak. Hilllevliet 90 vormt samen met het schoolcomplex aan de overzijde van de Polderlaan stedenbouwkundig ensemble en is in dit kader beeldbepalend.

Sinds 2019 is Hillevliet 90 ‘Huis van de Wijk’. Een huis van de wijk is een ontmoetingsplaats. Een plek waar bewoners activiteiten kunnen organiseren en eraan deelnemen. Iedereen is welkom op de Hillevliet.  Stichting Humanitas er werkzaam op gebied van welzijn. Vanaf begin 2020 zal Boijmans samen met Humanitas en andere partners uit buurt en stad in het pand actief worden. Ook het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie ( EMI) , onderdeel van Hogeschool Rotterdam, is een van de actieve partijen in dit gebouw.

Ook Boijmans van Beuningen is sinds de sluiting van het museum voor renovatie actief op deze locatie. Bekijk de nieuwe locatie van Museum Boijmans Van Beuningen ‘op Zuid’! Tijdens een rondleiding hoor je over de plannen van het museum op deze locatie, de historie van het pand en de functie ervan in de wijk. Boek hieronder je plekje!


Adres

Hillevliet 90


Architecten

J.P. Stok, 1928


Info

Prijs: 0,-
Start:
Duur: minuten


Tickets

Reserveer

In de buurt van Boijmans Hillevliet