De Gelaagde Stad – de Rijnhaven en de Rotterdamse stadsas

Donderdag 13 juni is er een gevarieerde middag over de Rijnhaven en de stad. 
De middag start met een korte excursie over de Rijnhaven. Bij hotel Room Mate Bruno op de Wilhelminapier gaan Rachèl van Olm (Theater Walhalla), Ruud Reutelingsperger (Observatorium), Joke Vos (JVA) en Robert Winkel (Mei architecten) in gesprek over de nieuwe projecten en de betekenis ervan voor de levendigheid van het gebied.

Het tweede deel van het programma vindt plaats in POST, het centrum van de Rotterdam Architectuurmaand, aan de Coolsingel. Landschapsarchitect Adriaan Geuze van West8 geeft zijn visie op de stadsas tussen het Rotterdam Centraal District en Hart van Zuid. In het afsluitende panelgesprek bediscussiëren o.a. Nina Cranen (Hart van Zuid), Mattijs van Ruiven (Stadsontwikkeling) en Mariet Schoenmakers (Stedenbouwkundige) de waarde van deze stadsas voor Rotterdam en haar bewoners. 

Er zijn alleen nog kaarten beschikbaar het tweede deel van het programma in POST, Coolsingel 42. Reserveren kan door op onderstaande link – 16:00-17:30 uur – te klikken. Heeft u al voor het gehele programma gereserveerd dan is apart aanmelden niet meer nodig.


Adres

Deel 1: Wilhelminakade 52........................... Deel 2: Coolsingel 42...................................


Architecten


Info

Prijs: gratis
Start: Deel 1: Hotel Room Mate Bruno....... Deel 2: POST Podium................................
Duur: 240 minutenTickets

  • 13:30 - 17:30 vol
  • 16:00 - 17:30 vol

  • De ontwikkeling van de Rijnhaven staat volop in de belangstelling. De Fenixlofts worden deze zomer opgeleverd en de bouw van Bay House is van start gegaan. Op de Wilhelminapier wordt de skyline verrijkt met The Sax. De komende jaren verandert de Rijnhaven aan de zijde van de Posthumalaan in een centrumboulevard met woningen, een park en stadsstrand. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor het gebied en de relatie met de stad?


    De ontwikkeling van de Rijnhaven staat volop in de belangstelling. De Fenixlofts worden deze zomer opgeleverd en de bouw van Bay House is van start gegaan. Op de Wilhelminapier wordt de skyline verrijkt met The Sax. De komende jaren verandert de Rijnhaven aan de zijde van de Posthumalaan in een centrumboulevard met woningen, een park en stadsstrand. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor het gebied en de relatie met de stad?