DvdA-tips voor Hoogbouwfans

12 juni 2019

5 x architectuur met een bijzonder vista!

Dol op wolkenkrabbers? Weg van spectaculaire stadszichten? Dan is dit lijstje DvdA-toppers echt wat voor jou!

De Rotterdam

In het geval van De Rotterdam doen zowel de hoogte (150 meter), als de grootte (160.000 m2) je versteld staan. Helemaal als je bedenkt dat dit alles op het oppervlak van slechts één voetbalveld gebouwd is! Tijdens de Dag van de Architectuur kun je deze verticale stad van OMA verkennen onder leiding van een gids en kom je tot duizelingwekkende hoogtes.

Tickets voor een tour door De Rotterdam kosten € 5,- en boek je hier.

De KPN-toren

Zowel op zaterdag 15, als op zondag 16 juni zijn er nog een paar schaarse tickets beschikbaar voor de rondleiding door De Link, beter bekend als de KPN-toren aan de voet van de Erasmusbrug. Met zijn karakteristieke hellende gevel en pyloon is het echt een eye-catcher. De architecten van V8 nemen je mee op pad door het gebouw. Zij geven je een uniek kijkje achter de schermen van de transformatie die ze er onlangs hebben uitgevoerd. Ennn… vergeet dat prachtig uitzicht niet!

Tickets voor deze tour zijn gratis, maar dienen wel gereserveerd te worden via de website.

De Red Apple

Penthouse alert! Wandel op zaterdag 15 juni mee door het Maritiem District, een gebied vol bijzondere hoogbouw. Onderweg krijg je een uniek inkijkje in het appartement van KCAP-architect Han van den Born, die op de bovenste verdieping van de Red Apple woont. Han geeft daar zelf toelichting op het ontwerp van de rode woontoren en over de ontwikkeling van het Maritiem District, waar KCAP al in 1996 een slim gebiedsplan voor ontwierp.

Tickets voor deze wandeling kosten € 6,50 en reserveer je hier.

Het ErasmusMC

Geen bekende woontoren, maar toch écht wel hoog: het Erasmus MC. Ga met een gids op pad door de vorig jaar geopende nieuwbouw en leer alles over het ontwerp van een state of the art ziekenhuis! Onderweg maak je een tussenstop in de ‘helende omgeving’ van de daktuin. Daar kom je even helemaal tot rust terwijl je uitkijkt over de wijde omtrek van het Museumpark…

Tickets voor deze tour zijn gratis en starten beide dagen op doorloop. Meer info? Kijk op de website.

De Schiecentrale

Groot, breed en hoog: de Schiecentrale 4B is in alle opzichten overweldigend. Tijdens de Dag van de Architectuur beleef je dit laatste onderdeel van de herontwikkeling van de vroegere Schiehavencentrale onder leiding van een gids van UrbanGuides. Samen verken je alle ins en outs van het bijzondere gebouw. Als kers op de taart breng je een bezoek aan het architectenbureau van Mei architects and planners en neem je een kijkje in een spectaculaire woning met droominterieur én uitzicht!

Tickets voor een tour door de Schiecentrale kosten € 3,- en boek je hier.