Het Nieuwe Instituut

Het gebouw waarin Het Nieuwe Instituut gehuisvest is, is in 1993 gebouwd naar ontwerp van Jo Coenen. Hij kreeg de opdracht na het uitschrijven van een meervoudige opdracht onder zes architecten om een gebouw te ontwerpen voor het toen nieuwe Nederlands Architectuurinstituut.

Dit jaar geen standaard gebouwrondleiding: Sven Jansse (Office for Image and Space) neemt je juist mee op een rondleiding óm het gebouw en laat je kennismaken met de rafelranden van het Museumpark. Vergeten of opzettelijk verborgen, bij toeval ontstaan of ooit bewust ontworpen; deze rafelranden bieden een verrassend perspectief op het stadse leven. Sven Jansse studeerde architectuur aan de TU Eindhoven en KTH Stokholm. Hij heeft gewerkt voor verschillende architectuurbureaus waaronder OMA, KAAN Architecten en Powerhouse Company. Hij geeft les aan de Architectuur Academie Maastricht en richtte in 2016 zijn eigen bureau op: Office for Image and Space, dat projecten doet op het snijpunt van kunst, architectuur en fotografie. Sven Jansse werkt samen met Het Nieuwe Instituut in verschillende educatieve projecten.

Deze rondleiding is volledig in de buitenlucht. Verzamelen buiten bij de hoofdingang! De tour van 12.00 en 16.00 is in het Engels  


Adres

Museumpark 25


Architecten

Jo Coenen 1993


Info

Prijs: 5,-
Start: Buiten bij de hoofdingang van Het Nieuwe Instituut
Duur: 60 minuten