Wandeling Lloydkwartier

Ga mee wandelen in het Lloydkwartier! Veel in het Lloydkwartier herinnert nog aan het beruchte verleden van dit oude havengebied. In de 17de eeuw was het gebied nog onderdeel van de voormalige gemeente Delfshaven en vierden hier de handel in slaven, wapens en sterke drank hoogtij. Met het vertrekken van de bedrijvigheid van de havens richting Rotterdam Zuid kwam er plaats vrij voor nieuwe activiteit in het gebied. Veel van de oude loodsen en bedrijfsgebouwen zien we nu nog terug als getransformeerde bedrijfspanden en woonhuizen, die de wijk een uniek karakter geven.

Om 11.00 op zondag is er een tour met architect Robert Winkel zelf, de energieke voorman van Mei architects and planners, die in het Lloydkwartier vele transformaties op hun naam hebben staan, zoals de Schiecentrale en Jobsveem. Een buitenkansje om van de expert zelf alle ins en outs te horen.

Of wandel om 13.00 op zondag mee met een professionele architectuurgids door het gebied!

Let op: door een fout stond eerder aangegeven dat beide wandelingen op zaterdag waren. Beide wandelingen zijn op zondag! Neem contact met ons op voor vragen.  


Adres

Schiehavenkade


Architecten


Info

Prijs: 6,50 Euro
Start: Ingang Schiecentrale 4b
Duur: 90 minutenTickets

  • 11:00 - 12:30 vol
  • 13:00 - 14:30 vol