Meet the Architects #2

15 juni 2023

Op verschillende locaties nemen de architecten je mee door gebouwen en gebieden, en vertellen je alles over hun ontwerpkeuzes. Wat heeft hen geïnspireerd? Waar liepen zij tegenaan? Meld je aan voor de tours en presentaties om erachter te komen!

Bouwplaatsen en havenarchitectuur

In de middag kun je op bezoek bij het Olympia College in IJsselmonde. Dit markante én monumentale schoolgebouw wordt gerenoveerd en verbouwd door WDJArchitecten en Spring Architecten, zij nemen je mee over de bouwplaats van dit Post 65 icoon.

Ook kun je langs bij de architecten van KCAP en de constructeurs van IMd die samenwerken aan de nieuwe woontoren in de Piekstraat. Om de hoek werken Roffaa en Barcode Architects aan nieuwe torens aan de Laan op Zuid, volg de Parkstad-tour om deze bouwplaatsen samen met de architecten te bezoeken. Niet alleen dit voormalige industriegebied wordt getransformeert, ook De Kaai – voorheen het unileverterrein aan de Nassaukade maakt zich op voor verbouwing. Architecten van Mecanoo en ontwikkelaar VORM en AMVEST vertellen je alles over de plannen voor dit gebied.