Terugblik 2023… Ochtend

19 juni 2023

Terugblik Dag én Nacht van de Architectuur 2023

Ochtend

De magische zonsopgang op het dak van het Witte Huis en het feestelijke ontbijt met architect Robert Winkel en Aysel Kaya zetten de toon voor de Dag én Nacht van de Architectuur 2023! Rondleidingen door woningen en fabrieken, ontmoetingen met architecten en bewoners, en unieke kijkjes achter de schermen: het was een geslaagde dag. 

‘s Ochtends vertelde architect Joke Vos op de bouwplaats van Bay House over de totstandkoming van dit grote project aan de Rijnhaven. Even verderop gaven  ArchitectuurMaken en UrbanSynergy uitgebreide rondleidingen door de duurzame woning de Houten Kop en architect Koos Kok van Bureau Massa gaf een rondleiding door het nabij gelegen wooncomplex de Groene Kaap. De architecten van Barcode waren al vroeg in touw om rond te leiden door hun woontoren CasaNova.

In de Stampioenstraat vertelde Toko Fuze over het proces van collectief particulier opdrachtgeverschap, en de diverse woningen die hieruit zijn ontstaan. Ook was de Wielewaal te bezoeken met de architecten en stedenbouwkundigen van Van Bergen Kolpa en De Nijl Architecten, en had de museumwoning in de Kiefhoek open huis met de residentie van kunstenaar Emma van Noort.