Terugblik 2024… Ochtend & Middag

23 juni 2024

Tijdens de derde Dag én Nacht van de Architectuur Rotterdam was er vanaf zonsopgang tot diep in de nacht veel te beleven. Na een bewolkte zonsopgang volgde een zonnig ontbijtgesprek tussen schrijver Dore van Duivenbode en landschapsarchitect Adriaan Geuze. Vervolgens waren er in de ochtend en middag in het Museumpark, rondom het Weena en het Lloydkwartier nieuwe, oude en getransformeerde gebouwen te bezoeken.

Foto's Aad Hogendoorn

Vanaf het kantoor op de 24e verdieping van de Hofpoort vertelde architect Joost Ector (Ector Hoogstad) over hun projecten onder het genot van een kop koffie. Even verderop verkende de Gebouwen door Vrouwen-tour het Woondok, de Kruispleinflat en het Schouwburgplein vanuit het perspectief van vrouwelijke architecten, inclusief een bezoekje aan de woningen.

Met wijds uitzicht over de stad door de iconische ovale ramen vertelde architect Martijn van Gameren van Paul de Ruiter Architects over de vernieuwing van het bankgebouw C93. Ook kregen bezoekers een kijkje in de oude bankkluizen.

Aan de andere kant van de Nieuwe Maas werd Santos, het toekomstige gebouw voor het Nederlands Fotomuseum, geopend. Architecten Karin Wolf van WDJARCHITECTEN en Karin Renner van Renner Hainke Wirth Zirn Architekten namen de bezoekers mee op expeditie door het voormalige pakhuis die inmiddels is getooid met een spectaculaire gouden kroon.