Eindhoven School: A Forgotten Avant-garde

Curatorial Research Collective

20 februari t/m 18 maart 2018

‘The Eindhoven School: a forgotten avant-garde’ is het resultaat van een langlopend onderzoeksproject. In de jaren tachtig genoot een groep architecten, opgeleid aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), bekendheid onder de noemer ‘Eindhovense School’. Deze voorhoede van de Nederlandse architectuur deelde een interesse voor theorie en geschiedenis.

De tentoonstelling toont de betekenis en invloed van de Eindhovense School met teksten, foto’s, tekeningen, publicaties en maquettes. Onderdeel zijn de vroege projecten van architecten Wim van den Bergh, Ralph Brodrück, Jos van Eldonk, Johan Kappetein, Bert Staal, Rudy Uytenhaak, Gert-Jan Willemse en René van Zuuk. Daarnaast illustreert de tentoonstelling de invloed van Geert Bekaert, Gerard van Zeijl en Joost Meuwissen, docenten van de leerstoel Architectuurgeschiedenis en -theorie, op de vorming van de studenten en hun werk(wijze), publicaties en presentaties.

Idee & samenstelling:
Team:

Sergio M. Figueiredo, Justin Agyin, Lennart Arpots, Matteo Basso, Kapilan Chandranesan, Daan Jenniskens en Dario Sposini