Geplaatst op Geef een reactie

De Grote Rotterdam Architectuurquiz

Wat weet jij van de Rotterdamse architectuur? OMI presenteert, voorafgaand aan de Dag en Nacht van de Architectuur, dé quiz voor Rotterdamliefhebbers, architectuurfanaten en quiznerds. Een avond met leuke en ludieke vragen over de stad, de gebouwen en de (toekomst)plannen. En natuurlijk komen de nutteloze weetjes en verrassende wetenswaardigheden weer aan bod.  Doe je mee? Je kan je deze keer ook als team (3 pers.) aanmelden. 
Geplaatst op Geef een reactie

Zonsopgang: GEB-gebouw

Begin dé dag met de zonsopgang vanaf de Luftwaffe-uitzichtpost op het GEB-gebouw. Dit kantoorgebouw van het Gemeentelijk Energie Bedrijf was van 1931 tot 1968 het hoogste van Nederland! Tijdens de Duitse bezetting werd het gebouw 7 meter verhoogd met een uitzichtpost. Deze spannende locatie geeft prachtig uitzicht op de opkomende zon én panoramazicht op de stad. Architect en kunstenaar Bart Isings vertelt je alles over de historie van het gebouw in het Land van Hoboken.
Let op: de lift reikt niet tot de uitzichtpost, deze opbouw is alleen bereikbaar met de trap.
Geplaatst op Geef een reactie

Phantom City Revisited

About 15 years ago, photographer Kim Bouvy started a fascinating photo book about Rotterdam: Phantom City. The city is both the main character and the setting in a partly real, partly fictional narrative about the past and possible future of this city. With the black-and-white images of desolate places in the city center, she provides a poetic commentary on the city’s fascination with its image. The walk takes you past the places from her book, which have now changed beyond recognition due to the many new buildings such as the Market Hall and the residential towers in the Maritime District. But what do all those fancy buildings look like, early in the morning, in a deserted city. Wander through the Phantom City of then and now with Kim Bouvy.
Geplaatst op Geef een reactie

Best of Both Sides

Vanaf ieder dak ervaar je de stad en de rivieroevers weer compleet anders. In deze speciale tour bezoek je de daken van twee unieke gebouwen: het Witte Huis en een woonhuis op het Noordereiland, pal naast De Hef. Ruim een eeuw verschil in ontwerp, maar allebei met de volle 360 graden uitzicht. Een gids vertelt je alles over het ontstaan en het ontwerp, ondertussen geniet je van de verschillende panorama’s met de hoogbouw en de bruggen als blikvangers.
Let op: de lift van het Witte Huis reikt tot de 10de verdieping, daarna volgen nog 2 trappen. In het woonhuis reikt de lift tot de derde verdieping, daarna 1 trap. De tour is helaas niet toegankelijk met kinderwagens/rolstoel.
Geplaatst op Geef een reactie

Classics by Night: Delftse Poort

Op de 39ste verdieping van de Delftse Poort geeft de Open Monumentendag alvast een preview met het thema ‘Transities – duurzaam duurt het langst’. De Delftse Poort is sinds 1990 een baken in de stad, maar natuurlijk nog te jong voor een monumentstatus. De kantoortorens van 93 en 151 meter hebben het enthousiasme voor hoogbouw in Rotterdam zeker aangewakkerd. Geniet van het uitzicht en tuur de skyline af naar de monumenten van de toekomst. Illustrator Caroline Ellerbeck tekent deze gebouwen ter plaatse, terwijl kunstenaar Goslink met zelfgemaakte instrumenten de ‘hoge gebouwen’ bezingt.
Let op: om de 39ste verdieping te bereiken, wordt voor het laatste stuk gebruik gemaakt van een trap.
Geplaatst op Geef een reactie

Crossing Keileweg

‘Kunst en Complex’ bevindt zich in twee monumentale panden uit 1916 en huisvestte de Hollandsche Maatschappij voor Gecondenseerde Melk en later de Hollandsche Kleefmachinefabriek. Dit terrein wordt herontwikkeld tot een bruisend centrum in M4H met daarin een restaurant, hotel, bar, ateliers, werkplekken, eventspace en kantoorruimte. Het complex wordt een ‘hub voor social impact’ waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt structureel een werkplek wordt geboden. Rico Zweers van de Mannen van Schuim neemt je mee door dit spannende complex van ruim 6.000m2. 
Het team ‘Crossing Keileweg’ bestaat uit projectontwikkelaar Miss Clark, conceptontwikkelaar De Mannen van Schuim, architect Kraaijvanger die samen met de gebruikers Social Capital het totaalconcept vormgeven.
Geplaatst op Geef een reactie

Classics by Night: Het Industriegebouw

Nacht van de Architectuur @HIM 20:30 – 21:30 Het Industriegebouw organiseert een special voor de Dag én Nacht van de Architectuur. In deze rondleiding ga je op pad door de modernistische lobby, de verborgen expeditiestraat en op de prachtige balkons. Samen ontdek je ook HI.M, de kunstcollectie van Het Industriegebouw, die dit wederopbouwicoon van architecten Maaskant en Van Tijen helemaal tot bloei doet komen. Na afloop van de tour staat een verfrissende cocktail van Alfredo’s Taqueria voor je klaar en wacht er zinderende live-muziek van Romy van Hirtum in de binnentuin. Tickets