Geplaatst op Geef een reactie

100 gebouwen in 100 minuten

De lancering van de nieuwe architectuurgids Rotterdam Architectuur Stad: auteurs en samenstellers Paul Groenendijk en Piet Vollaard presenteren alle 100 gebouwen in 100 minuten.  Je hoort de bijzondere, wetenswaardige en nutteloze weetjes en anekdotes over ieder gebouw dat is geselecteerd. Na afloop is er natuurlijk ruimte voor vragen, opmerkingen en aanvullingen (voor de volgende editie). Een programma van nai010 uitgevers, OMI en Stichting Architectuurgids.nl
Datum: Zondag 14 november 2021
Tijd: 15:00 uur (inloop vanaf 14:30 uur)
Geplaatst op Geef een reactie

Terraced Tower

Ga mee op pad met de architect tijdens een speciale middag van de architectuur. Op zaterdag 30 oktober 2021 staat de Terraced Tower op het programma. Architect John Bosch (OZ Architects) die je alles vertelt over de ideeën en de totstandkoming van dit moderne wooncomplex aan de rivier. Meer info
Geplaatst op Geef een reactie

(mid)dag van de architectuur | Terraced Tower

Het Maritiem District is afgelopen jaren in hoog tempo veranderd van havenstad tot hoogbouwstad. De nieuwste aanwinst is de Terraced Tower, prominent gelegen aan de Boompjes. De woontoren is gekomen op de plaats van een wederopbouwpand dat tot inspiratie heeft gediend voor het nieuwe ontwerp. Ga mee op pad met architect John Bosch (OZ Architects) die je alles vertelt over de ideeën en de totstandkoming van dit moderne wooncomplex aan de rivier.
Geplaatst op Geef een reactie

Little C

Ga mee op pad met de architect tijdens een speciale middag van de architectuur. Op vrijdag 22 oktober 2021 staat de Little C op het programma. Architect Bert van Breugel (INBO) laat deze middag zien waarom het project de architectuurprijs 2021 heeft gewonnen, zowel van het publiek als de vakjury. Meer info
Geplaatst op Geef een reactie

(mid)dag van de architectuur | Little C

Ga mee op pad met de architect tijdens een speciale middag van de architectuur. Op vrijdag 22 oktober 2021 staat de Little C op het programma.

Op een stuk niemandsland, tussen de drukke ’s Gravendijkwal en de Coolhaven, is een ministad verrezen met 15 verschillende gebouwen die samen een geheel vormen. Gedetailleerde baksteenarchitectuur met stalen balkons, loopbruggen en trappenhuizen bepalen het karakteristieke beeld van Little C. Opvallend is ook de aandacht voor de buitenruimte met een variatie aan pleinen, parkjes en dakterrassen. Architect Bert van Breugel (INBO) laat deze middag zien waarom het project de architectuurprijs 2021 heeft gewonnen, zowel van het publiek als de vakjury.
Een coronatoegangsbewijs is nodig voor deelname i.v.m. mogelijk bezoek aan binnenruimtes.
Geplaatst op Geef een reactie

Cooltoren

Ga mee op pad met de architect tijdens een speciale middag van de architectuur. Op donderdag 21 oktober 2021 staat de Cooltoren op het programma. Architect Rudolph Eilander (V8) vertelt tijdens deze rondleiding alles over het ontwerp en de bouw van deze nieuwe toren. Meer info
Geplaatst op Geef een reactie

(mid)dag van de architectuur | Cooltoren

Ga mee op pad met de architect tijdens een speciale middag van de architectuur. Op donderdag 21 oktober 2021 staat de Cooltoren op het programma.

In het Baankwartier verrijst tussen de wederopbouwarchitectuur de Cooltoren, een 150 meter hoge woontoren naar een ontwerp van V8 Architects. Het witte uiterlijk en de markante opbouw worden steeds beter zichtbaar. Architect Rudolph Eilander vertelt je tijdens deze rondleiding alles over het ontwerp en de bouw van deze nieuwe toren.
Op de bouwplaats zijn bouwhelmen en veiligheidshesjes verplicht. Kinderen kunnen niet deelnemen aan de rondleiding. Een coronatoegangsbewijs is nodig voor deelname i.v.m. mogelijk bezoek aan binnenruimtes.
Geplaatst op Geef een reactie

Tuin van Noord

Ga mee op pad met de architect tijdens een speciale middag van de architectuur. Op zaterdag 16 oktober 2021 staat de Tuin van Noord op het programma. Architect Sander Nelissen (WDJA) vertelt deze middag over het ontwerp en de totstandkoming van de Tuin van Noord.

Meer info

Geplaatst op Geef een reactie

(mid)dag van de architectuur | Tuin van Noord

Ga mee op pad met de architect tijdens een speciale middag van de architectuur. Op zaterdag 16 oktober 2021 staat de Tuin van Noord op het programma. In het imposante gevangeniscomplex uit 1872 zijn de afgelopen jaren bijzondere woningen gerealiseerd, met behoud van de unieke historische karakteristieken. De ooit verborgen gevangenis ligt nu midden in het groen, een openbare stadstuin voor de buurt en haar bewoners. Architect Sander Nelissen (WDJA) vertelt deze middag over het ontwerp en de totstandkoming van de Tuin van Noord.
Een coronatoegangsbewijs is nodig voor deelname i.v.m. mogelijk bezoek aan binnenruimtes.
Geplaatst op Geef een reactie

3 x Zuid door de ogen van…

Wil je meer te weten komen over de historie en transformatie van de Fenix loods I? Robert Winkel van Mei Architecten neemt je mee in het verhaal erachter en bespreekt ook de community die met dit project is gerealiseerd. Het monumentale pand is uitgebreid met een indrukwekkende constructie met 212 nieuwe loftwoningen en het project ontving tal van prijzen waaronder de Rotterdam Architectuurprijs.

Als je benieuwd bent naar het ontwerp voor Hart van Zuid en de grootse transformatie die het centrum van Zuid momenteel ondergaat, kan Hans Goverde van Kraaijvanger Architecten je daar alle informatie over verschaffen tijdens een presentatie over de ontwikkeling van dit gebied.

Om verder in de wondere architectuur van Zuid door te rollen, kan je deelnemen aan een rondje door de huiskamer van Hart van Zuid. Verschillende gastsprekers van zowel theater Zuidplein als de Arttenders vertellen je meer over de culturele ontwikkelingen en de betekenis van Zuid als ontmoetingsplek. Daarna word je vanaf de hal van theater Zuidplein meegenomen op minitour naar het Van Swietenhof, een verborgen parel in het Hart van Zuid.